Service, däckbyte, reparation m.m.

Vi erbjuder ett flertal tjänster. Förutom service, däckbyte och och reparation erbjuder vi en rad andra tjänster för din bil. Kontakta oss för mer information!

Kontakta oss

Våra tjänster

Förutom service och reparation erbjuder vi även ett flertal andra tjänster. Detta kan vi göra då vi har en kunnig och kompetent personal med lång erfarenhet i bagaget. Vi arbetar med alla märken. 

Tänk på följande inför ditt besök:

  • Ta fram serviceboken och ha den i bilen.

  • Ha ett telefonnummer som vi kan nå dig på.

  • Beskriv eventuella fel/problem så utförligt som möjligt.

  • Om möjligt, tvätta rent bilen.

Service

Service

Service är en av de kontinuerliga åtgärderna som bilen behöver för att vara i fortsatt funktionsduglig. På så sätt förlänger man bilens livslängd och motorslitage förhindras. Det finns olika slags serviceåtgärder beroende på hur långt bilen har gått och vilken service det är dags för. Motorolja och filter byts exempelvis ut varje år, medan kamrem och tändstift har längre intervaller. Tänk även på att serviceintervallerna sätts av tillverkaren vilket gör att vissa modeller har kortare serviceintervaller än andra. Behöver du serva din bil är du varmt välkommen till oss. Vi utför service på din bil, enligt tillverkarens program. 

Reparation & felsökning

Reparation & felsökning

Det kan hända att bilen inte presterar som den ska. Den kör ryckigt eller vägrar accelerera lika snabbt som den brukar göra vanligtvis. Det kan även vara att det låter onormalt från bilen, vilket kan vara obehagligt. När detta sker måste du lämna in bilen till verkstaden för felsökning och reparation. Ju längre tid du kör med detta fel, desto värre riskerar problemet att bli. Detta kan i sin tur bli en dyr historia för bilägaren. Vi har den senaste diagnostikutrustningen och kan identifiera bilens problem. Kontakta oss om din bil har problem.

Däck & däckhotell

Däck & däckhotell

En av de viktigaste komponenterna för bilen är däcken. Har du dåliga däck har du dåligt väggrepp och då kan bilen vara rentav farlig för vägen. Vi byter dina däck men utför även olika däckservice-åtgärder såsom däckbalansering, skifte av fälg och gummi. Vi har även däckförvaring så du slipper ta hem däcken och förvara dem där. Söker du nya däck kan du vända till oss då vi hämtar in endast högkvalitativa däck från våra leverantörer. Kontakta oss för mer detaljer om vad för däck som passar din bil.

Sprucken bilruta som kräver reparation av bilglas

Byte av bilrutor

Har du fått ett stenskott på bilrutan? Är stenskottet eller delar av sprickan som uppstår till följd av stenskottet placerat så att det täcker förarens synfält kommer besiktningen att skriva en anmärkning på detta. Detta innebär att du behöver åtgärda stenskottet inför den kommande besiktningen. Är det endast ett stenskott där inga sprickor har uppstått åtgärdar vi det utan att byta ut rutan, men täcker sprickan förarens synfält är vi tvungna att byta ut framrutan. Vi har kompetensen och verktygen för att byta ut din bils vindruta. Kontakta oss om du har frågor gällande stenskott och vindruta så hjälper vi dig att få svar på dina frågor.

Elektronik

Elektronik

Dagens bilar är utrustade med mer avancerad elektronik som får en allt större roll i bilens prestanda. Detta kräver i sin tur allt högre kunskaper om elektronik från bilmekanikerns sida. Många elarbeten kräver möjligtvis ingen större fysisk ansträngning alls, men det kräver att man diagnosticerar och felsöker på ett professionellt sätt för att utföra arbetet. Våra mekaniker har en bred kompetens inom bilelektronik och tar sig gärna an alla arbeten, stora som små. Vi använder modern och professionell utrustning av högsta kvalitet och håller oss uppdaterade med ny programvara vilket gör att vi kan bibehålla en hög kvalitét på våra arbeten.

Skiftnyckel som används vid hjulinställning

Hjulinställning

Drar din bil ojämnt åt ena hållet under körning? Är däcken ojämnt slitna eller alldeles för tidigt slitna? Har du kanske haft oturen att köra på något som med största säkerhet har påverkat inställningarna?

Då bör bilen lämnas in för hjulinställning. Det är viktigt att bilen har korrekt hjulinställning, vilket i sin tur kräver en utbildad bilmekaniker att åtgärda. En korrekt hjulinställning har många fördelar. 

- Minskat däckslitage.
- Bättre bränsleekonomi p.g.a. minskat rullmotstånd.
- Ökad komfort.
- Bättre respons på styrningen