Byte av bilglas i Tibro

Vare sig du har stenskott eller förstörd ruta fixar vi det.

Lagning av stenskott eller byte av ruta?

Har du fått ett stenskott på bilrutan? Är stenskottet eller delar av sprickan som uppstår till följd av stenskottet placerat så att det täcker förarens synfält kommer besiktningen att skriva en anmärkning på detta. Detta innebär att du behöver åtgärda stenskottet inför den kommande besiktningen. I första hand lagar vi rutan, dock beror det såklart på skadans / skadornas omfattning. beroende på skadans storlek (större än ca 2.5 cm) och placering kan det vara nödvändigt att byta rutan. Ett stenskott bör lagas så fort som möjligt för att minska risken att det växer till en större spricka. Dessutom sparar det tid, miljö i form av resurser och pengar.

 

Om du har en halv- eller helförsäkring betalar du normalt självrisken och försäkringsbolaget står för resten. Vi hjälper dig med kontakten med försäkringsbolaget.

Vad täcker försäkringen?

En bil måste ha minst trafikförsäkring för att ens få köras ute på vägarna, dock täcker den inte något av kostnaderna. Men har du en halv- eller helförsäkring betalar du normalt självrisken och försäkringsbolaget står för resten. Vi hjälper dig med kontakten med försäkringsbolaget.

Lagning av stenskott

Har du fått ett stenskott bokas du in på en speciell tid och då är vi tacksamma om du dyker upp strax före bokad tid. Vi gör jobbet medan du väntar, så bjuder vi kaffe. Arbetet tar ca 30-40 minuter.

Byte av ruta

Du lämnar in bilen på morgonen till samma dag som du har bokats in. Medan bilen är hos oss kan du fortsätta resten av dagen med dina ärenden. När arbetet är klart kontaktar vi dig.

Skicka en bokningsförfrågan

Vill du boka tid för att laga rutan eller byta ut den? eller har du några allmänna frågor gällande bilglas? I vilket fall som är du välkommen att fylla i formuläret och skicka det till oss, så kontaktar vi dig snarast.